English version of this page

Nordområdene

Universitetet i Oslo har lang tradisjon med forskning i og på nordområdene. Fridtjof Nansen var professor i zoologi og oseanografi ved UiO i 1897, den gang det het Det kongelige Frederiks Universitet. UiO deltar som en av ti partnere i hvor det forskes på Barentshavet. UiO har kompetanse på nordområdene innenfor en lang rekke disipliner både innenfor matematisk-naturvitenskapelige fag, humaniora, jus og samfunnsfag.

Aktuelt om nordområdene

 • 12. des. 2019 13:21

  亚洲成av人片在线观看,超频免费观看视频啪啪,久草色香蕉视频在线,99久久re6热精品首页I dag kom beskjeden, det nasjonale konsortiet iEarth får status som Senter for fremragende utdanning (SFU). Konsortiet består av sentrale personer innan undervisning ved Institutt for geofag (UiO), saman med kolleger frå UiB, UiT, og UNIS; Svalbard. Dei ynskjer å verta internasjonalt leiande innan utdanning i geofag.

 • Tinende permafrost i Arktis: CO₂-utslipp om vinteren kan være større enn plantenes CO₂-opptak i vekstsesongen 19. nov. 2019 09:00

  Arktis har fanget opp og lagret karbon i titusener av år, men nå viser en ny studie fra amerikanske WHRC, med flere nordiske medforfattere, at det kan være i ferd med å endre seg.

  亚洲成av人片在线观看,超频免费观看视频啪啪,久草色香蕉视频在线,99久久re6热精品首页

Arrangementer

14 feb.
12:00, Domus Media vestfløy, møterom Lødrups kjeller
06 mars
12:00, Domus Media vestfløy, møterom Lødrups kjeller

Konferanser

Utlysninger

 • Announcement of the GRIEG call

  亚洲成av人片在线观看,超频免费观看视频啪啪,久草色香蕉视频在线,99久久re6热精品首页The Scientific Coordinators of the National Science Centre announce GRIEG call for research projects financed from the Norwegian Financial Mechanism 2014 – 2021.

Kontakt

Instituttleder , Institutt for geofag
leder for Nordområdeutvalget ved UiO

Seniorrådgiver Trine Merete Kvernmo, Avdeling for forskningsadministrasjon
administrativ koordinator for Nordområdeutvalget

, Matematisk-naturvitenskapelig fakultet, administrativ koordinator