UiOs fem verdensledende forskningsmiljøer

I statsbudsjettet for 2015 ble det bevilget 31,2 millioner til UiO for å utvikle flere verdensledende miljøer. Nå er fem miljøer valgt ut.

Tirsdag 23. juni besluttet Universitetsstyret hvilke toppforskningsmiljøer som skal løftes frem. Fagmiljøene det satses på inngår i universitetets tverrfaglige satsinger.

Midlene skal benyttes til rekruttering av internasjonale toppforskere for å styrke fagmiljøene og forskningen ved UiO. Fagmiljøene som er valgt ut kommer fra medisin, økonomi, materialvitenskap og nanoteknologi, psykologi og språkfag.

De utvalgte miljøene og forskningen

Livsløpsendringer i hjerne og kognisjon (LCBC)

  • 1. juli 2015 14:29

    亚洲成av人片在线观看,超频免费观看视频啪啪,久草色香蕉视频在线,99久久re6热精品首页Forskningsgruppen Livsløpsendringer i hjerne og kognisjon er utpekt som verdensledende forskningsmiljø. Samtidig har gruppens grunnleggere, Anders Fjell og Kristine Walhovd, fått universitetets Forskningspris for 2015.

Senter for flerspråklighet (MultiLing)

  • 23. juni 2015 15:36

    亚洲成av人片在线观看,超频免费观看视频啪啪,久草色香蕉视频在线,99久久re6热精品首页MultiLing - Senter for flerspråklighet er ett av fem forskningsmiljøer ved UiO som får støtte fra regjeringen for å rekruttere internasjonale toppforskere.

Senter for immunregulering (CIR)

Senter for materialvitenskap og nanoteknologi (SMN)

Senter for studier av likhet, sosial organisering og økonomisk utvikling (ESOP)

  • 23. juni 2015 15:39

    Forskere ved Økonomisk institutt får millionstøtte for fremragende forskningskvalitet. Midlene skal brukes til å rekruttere internasjonale toppforskere.

Publisert 3. des. 2015 10:07 - Sist endret 3. des. 2015 11:29